Rödbetsyoghurt med pepparrot
![Rödbetsyoghurt med pepparrot](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_170678/cf_259/rodbetsyoghurt_med_pepparrot.jpg)
Låt rödbetor ge yoghurtsåsen vacker färg! Smaksatt med rivig pepparrot är den här rödbetsyoghurten perfekt till kött, fågel eller bara tillsammans med fetaost och en bit bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017
![Rödbetsyoghurt med pepparrot](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_170678/cf_259/rodbetsyoghurt_med_pepparrot.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 färska rödbetor (2 st motsvarar ca 150 g)
1 - 2 msk riven pepparrot
2 dl turkisk yoghurt (10%)
1 tsk flytande honung
1/2 tsk salt
För alla
Fri från gluten och ägg
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi393 KJ / 96 kCal
Fett5 g
Salt0.89 g
Kolhydrater9 g
Protein3 g
Kommentarer