Rödkålssallad med fänkål och valnötter och pepparrotsyoghurt
![Rödkålssallad med fänkål och valnötter och pepparrotsyoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16739/cf_259/rodkalssallad_med_fankal_och_valnotter_och_pepparrotsyoghurt.jpg)
Rödkålssallad med fänkål, valnötter och pepparrotsyoghurt är en mycket tilltalande rätt. Lysande och färgrikt tillbehör som passar utmärkt till skinka och kalkon.
![Rödkålssallad med fänkål och valnötter och pepparrotsyoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16739/cf_259/rodkalssallad_med_fankal_och_valnotter_och_pepparrotsyoghurt.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Rödkålssallad med fänkål och valnötter
500 g rödkål
1 fänkål
1 dl drickfärdig apelsinjuice
1 msk citronsaft
1 msk honung
2 msk rapsolja
2 apelsiner
1 dl valnötter
salt
svartpeppar
Pepparrotsyoghurt med äpple och persilja
2 dl matyoghurt
1 dl gröna ärtor
3 msk hackad persilja
1 rött äpple t ex Ingrid Marie
2 msk riven pepparrot
salt och peppar
För alla
Rödkålssallad: Fri från gluten, ägg, laktos och mjölkprotein.
Pepparrotstoghurt: Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt matyoghurten mot sojabaserat alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1774 KJ / 424 kCal
Fett0 g
Kommentarer