Rödkålssallad med rostade solrosfrön
![Rödkålssallad med rostade solrosfrön](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_222246/cf_259/rodkalssallad_med_rostade_solrosfron.jpg)
Rödkålssalladen innehåller rödkål, morötter och rostade solrosfrön. När du tillsätter den friska dressingen gjord på senap, vinäger, honung och olja blir salladen saftig och smakrik!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2001
![Rödkålssallad med rostade solrosfrön](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_222246/cf_259/rodkalssallad_med_rostade_solrosfron.jpg)
Ingredienser
6 portioner
1 kg rödkål
3 morötter
1 dl rostade solrosfrön
Dressing
1 1/2 tsk grov osötad senap
2 msk vinäger, gärna balsamvinäger eller äppelcidervinäger
1 tsk flytande honung
1 dl neutral olja
ca 1 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1125 KJ / 268 kCal
Fett21 g
Salt1.25 g
Kolhydrater14 g
Protein5 g
Kommentarer
Jättegott!
Frida
2024-01-04Supergod!! Jag la till lite rostade sesamfrön åxå
Annika
2023-12-23Frisk och fräsch sallad. Jättegod!
Anna
2023-01-01