Rödlök- och äppelchutney med nejlika och ingefära
![Rödlök- och äppelchutney med nejlika och ingefära](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_151362/cf_259/rodlok-_och_appelchutney_med_nejlika_och_ingefara.jpg)
Rödlöks- och äppelchutney är ett sötsyrligt och fantastiskt gott tillbehör till julens prinskorvar. Chutneyn håller i ett par veckor i kylen och passar också utmärkt till annandagens kalkonstek.
![Rödlök- och äppelchutney med nejlika och ingefära](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_151362/cf_259/rodlok-_och_appelchutney_med_nejlika_och_ingefara.jpg)
Ingredienser
8 bufféportioner
3 äpplen
2 rödlökar
1 msk riven färsk ingefära
1/2 dl farinsocker
1/2 dl rödvinsvinäger
1/2 dl vatten
1 krm mald nejlika
salt
Till servering
1/2 kruka gräslök
kycklingprinskorv eller prinskorv
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärde per port exkl serveringstillbehör.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi240 KJ / 57 kCal
Fett0.1 g
Salt0.1 g
Kolhydrater13 g
Protein0.4 g
Kommentarer