Rödspätta med rädisor och gurka

Betyg 3.1 av 5.
19 personer har röstat
0
Rödspätta med rädisor och gurka

Frasig fisk med sötsyrliga grönsaker som du snabbt och enkelt lägger in själv i din egen lag av ättika, socker och salt. Rödspättan panerar du lätt i mjöl innan du steker snabbt. Servera med kokt potatis och en klick crème fraiche.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2013

Rödspätta med rädisor och gurka

Ingredienser

4 portioner
800 g  rödspätta
900 g  potatis
2 msk  ättiksprit
2 msk  strösocker
1/2 tsk  salt
1/2   gurka
125 g  rädisor
1 dl  vetemjöl
salt och peppar
2 msk  smör eller margarin
2 dl  crème fraiche dill/havssalt/citron

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett. Använd laktosfri crème fraiche och krydda med dill och citron.
Gör mjökproteinfri: använd mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller sour supreme (innehåller soja) och krydda med dill och citron.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2908 KJ / 694 kCal
Fett26 g
Kolhydrater61.8 g
Protein49.7 g

Testa liknande recept

Panerad spätta med oliv- och tomatsalsa
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chiafröstekt spätta med avokado och lime
Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gratinerad rödspätta med dill och pressad potatis
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt spätta med gurkfil
Betyg 2.9 av 5.
220 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta med gräddkokt kålrabbi och syrad lök
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta meunière med dillsås och picklad gurka
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga