Rödvinskokta äpplen
![Rödvinskokta äpplen](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63093/cf_259/rodvinskokta_applen.jpg)
Smakrikt och behagligt är rödvinskokta äpplen. Syrlig äppelcidervinäger, vatten och rött vin kokas upp. Kraftfulla chilifrukter och äpplen, sötade med socker, blandas ner. En utsökt äppelrätt med kryddiga smaker.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001
![Rödvinskokta äpplen](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63093/cf_259/rodvinskokta_applen.jpg)
Ingredienser
6 portioner
2 chilifrukter
2 schalottenlökar
2 1/2 dl rött vin
1 dl socker
1 dl vatten
2 msk äppelcidervinäger
1 lagerblad
3 äpplen (3 äpplen motsvarar ca 400 g)
Gör så här
Tips
Gott att servera till olika kötträtter.
Har du lagat receptet?
Kommentarer