Rödvinsmarinerad entrecôte med Café de Koloni-smör
Hel entrecôte som får marinera i rödvin ger ett mört och smakrikt kött tillsammans med timjan och lagerblad. Servera med ett gott kryddsmör, här är en variant på Café de Paris som vi kallar Café de Koloni-smör.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012
Ingredienser
10 portioner
Rödvinsmarinerad entrecôte
1 1/2 kg entrecôte i bit
4 dl rött vin
1 tsk torkad timjan
1 krm kajennpeppar
2 lagerblad
1 msk smör
salt
Café de Koloni-smör
250 g rumsvarmt smör
1 schalottenlök
1 liten vitlöksklyfta
1/2 röd paprika
1/2 msk konjak
1/2 msk madeira
1/2 msk dijonsenap
1/2 msk tomatpuré
1/2 msk worcestersås
1/2 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk kajennpeppar
2 tsk torkade örter (t ex timjan, salvia, dragon, rosmarin)
1 tsk paprikapulver
salt
För alla
Rödvinsmarinerad entrecôte: Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.
Café de Koloni-smör: Fri från gluten och ägg.
Gör så här
Rödvinsmarinerad entrecôte
Café de Koloni-smör
Har du lagat receptet?
Kommentarer