Rödvinsmarinerade jordgubbar med mandelsås och sockerkaka
En efterrätt med jordgubbar som du inte vill missa! Marinera jordgubbar i rödvin och gyllene karamell och servera med bitar av sockerkaka och en vaniljsås med smak av bittermandel.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2023
Ingredienser
8 portioner
2 dl strösocker
4 dl rött vin
1 krm vaniljpulver eller vaniljsocker (1 krm pulver motsvarar 1 tsk vaniljsocker)
2 l färska jordgubbar (à 500 g)
Mandelsås
2 1/2 dl mjölk (3%)
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
1/2 finriven bittermandel
1/2 krm salt
1 tsk majsstärkelse
2 dl vispgrädde
ca 300 g sockerkaka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2037 KJ / 487 kCal
Fett20 g
Salt0.4 g
Kolhydrater61 g
Protein5 g
Kommentar
Otroligt gott!!!
Magnus
2023-06-25