Rödvinsmarinerade jordgubbar med mandelsås och sockerkaka

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
1
Rödvinsmarinerade jordgubbar med mandelsås och sockerkaka

En efterrätt med jordgubbar som du inte vill missa! Marinera jordgubbar i rödvin och gyllene karamell och servera med bitar av sockerkaka och en vaniljsås med smak av bittermandel.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2023

Rödvinsmarinerade jordgubbar med mandelsås och sockerkaka

Ingredienser

8 portioner
2 dl  strösocker
4 dl  rött vin
1 krm  vaniljpulver eller vaniljsocker (1 krm pulver motsvarar 1 tsk vaniljsocker)
2 l  färska jordgubbar (à 500 g)

Mandelsås

2 1/2 dl  mjölk (3%)
3/4 dl  strösocker
1 tsk  vaniljsocker
1   ägg
1   äggula
1/2   finriven bittermandel
1/2 krm  salt
1 tsk  majsstärkelse
2 dl  vispgrädde
ca 300 g  sockerkaka

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Otroligt gott!!!

Magnus

2023-06-25

Näringsvärde per portion

Energi2037 KJ / 487 kCal
Fett20 g
Salt0.4 g
Kolhydrater61 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Marinerade jordgubbar
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Påskbakelse med vaniljmascarpone, kiwi och jordgubbar
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Grillad sockerkaka med fläderjordgubbar
Betyg 4.2 av 5.
18 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fromagetårta med jordgubbar
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbsgelé med mandelgrädde
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga