Rökt kyckling
![Rökt kyckling](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_73977/cf_259/rokt_kyckling.jpg)
Rök kyckling själv i din grill. Kycklingen är tänkt som fyllning till baguetter, men den går att äta på många olika sätt. Och den rökta kycklingen får inte bara mycket smak, den får fin färg också!
![Rökt kyckling](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_73977/cf_259/rokt_kyckling.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 hel kyckling
1 citron
1 dl lönnsirap
1/2 tsk chiliflakes
salt
Tillbehör
1 gul lök
250 g körsbärstomater
2 dl gräddfil
grön chilisås (färdig på flaska)
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil till mjölkfritt alternativ, t ex Alpro Soya Yofu naturell eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.
Tips
Rökningen ger inte bara god smak, kycklingen får fin färg också.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1912 KJ / 457 kCal
Fett17.6 g
Kolhydrater45.6 g
Protein27.5 g
Kommentar
Vad röker jag med för spån? Var lägger jag dem? Direkt eller indirekt värme?
Suzanne
2023-07-22