Rökt lax med dillkräm
![Rökt lax med dillkräm](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_33026/cf_259/rokt_lax_med_dillkram.jpg)
Ett annorlunda och spännande tillbehör till galetter eller pannkakor är rökt lax med dillkräm. De våriga smakerna av dill, lax, färskost och rödlök passar fint till förrätten.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011
![Rökt lax med dillkräm](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_33026/cf_259/rokt_lax_med_dillkram.jpg)
Ingredienser
4 portioner
200 g kallrökt lax i skivor
ca 10 grönpepparkorn i lag
1 dl finskuren dill
1 dl färskost
1 dl kvarg (1%)
finrivet skal av 1 citron
2 tsk färskpressad citronjuice
1 krm salt
Topping
ev skivad rödlök
ev smörgåskrasse
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt färskostalternativ.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt färskostalternativ.
Fri från ägg, men bjud t ex med lämpligt rostat bröd i stället för pannkaka eller galette.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer