Rökt laxpasta med spenat och tomat
Krämigt, gott och enkelt! Koka upp grädde, mjölk och majsstärkelse, och vänd sedan ner både spenat och lax. Denna härligt salta sås serveras till kokt pasta, helst penne för bästa såsupptag! Hacka lite gräslök och blanda med tomaterna, och du har kvällens måltid klar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2024
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna penne)
350 g kallrökt lax
2 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
65 g babyspenat
1/2 citron (1/2 citron motsvarar 1 msk saft)
salt
peppar
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2657 KJ / 635 kCal
Fett35 g
Salt4 g
Kolhydrater51 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Till och med mina petiga barn gillade det!
Celina
2024-10-05Överraskande gott
Anna
2024-10-04Det var faktiskt inte gott :(
Rima
2024-10-03