Rökt laxterrine med pepparotsfärskost och kavringcrust
![Rökt laxterrine med pepparotsfärskost och kavringcrust](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_83802/cf_259/rokt_laxterrine_med_pepparotsfarskost_och_kavringcrust.jpg)
Krämig, smakrik laxrätt med frisk touch av pepparrot. Rör ihop färskost med kryddor och lax och låt svalna i brödform över natten. Vänd sedan i torkat kavringsmul och servera på buffén eller julbordet.
![Rökt laxterrine med pepparotsfärskost och kavringcrust](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_83802/cf_259/rokt_laxterrine_med_pepparotsfarskost_och_kavringcrust.jpg)
Ingredienser
4 portioner
5 skivor kavring
1 1/2 gelatinblad
1 kruka gräslök
ca 200 g bufféskuren rökt lax eller najadlax
3 - 4 msk riven färsk pepparrot
400 g cream cheese
svartpeppar
flingsalt med jod
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfri färskost.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfri färskost.
Gör så här
Tips
Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2089 KJ / 499 kCal
Fett35.9 g
Kolhydrater21.5 g
Protein21.6 g
Kommentarer