Rökt laxterrine med pepparotsfärskost och kavringcrust

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
0
Rökt laxterrine med pepparotsfärskost och kavringcrust

Krämig, smakrik laxrätt med frisk touch av pepparrot. Rör ihop färskost med kryddor och lax och låt svalna i brödform över natten. Vänd sedan i torkat kavringsmul och servera på buffén eller julbordet.

Rökt laxterrine med pepparotsfärskost och kavringcrust

Ingredienser

4 portioner
5   skivor kavring
1 1/2   gelatinblad
1   kruka gräslök
ca 200 g  bufféskuren rökt lax eller najadlax
3 - 4 msk  riven färsk pepparrot
400 g  cream cheese
svartpeppar
flingsalt med jod

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfri färskost.

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2089 KJ / 499 kCal
Fett35.9 g
Kolhydrater21.5 g
Protein21.6 g

Testa liknande recept

Juligt smörrebröd
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citronkräm med cream cheese
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pepparrotsspread med äpple
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pepparkaksbakelse med ädelost och fikon
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rökt laxrulle med ärt- och pepparrotskräm
Betyg 2.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig laxdipp med färskost
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga