Rökt salt sill med punschgelé
![Rökt salt sill med punschgelé](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_18882/cf_259/rokt_salt_sill_med_punschgelé.jpg)
Om du tycker om sill så är det här receptet på rökt, salt sill med punschgelé något du bör testa. Den här sillen är lite av en modern landskapsrätt från Blekinge - och den smakar himmelskt gott!
![Rökt salt sill med punschgelé](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_18882/cf_259/rokt_salt_sill_med_punschgelé.jpg)
Ingredienser
4 portioner
700 g hel, urtagen sill
2 msk salt
2 msk socker
1 rökpåse för fisk i ugn
4/5 dl lingon (färska eller frysta, tinade)
Punschgelé
1 dl punsch
1 gelatinblad
Brynt gräslökssmör
100 g smör
3 msk finskuren gräslök
Till servering
kokt färskpotatis
mjukt surdegsbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer