Rökt sik och gurksallad med sichuanpeppar

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0
Rökt sik och gurksallad med sichuanpeppar

Varmrökt fisk, som sik eller makrill, är smidigt att ta till för att skapa en snabb och god rätt. Bjud den varmrökta siken eller makrillen med en krämig gurksallad kryddad med sichuanpeppar för pirrigt sting. Superenkelt, men väldigt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Rökt sik och gurksallad med sichuanpeppar

Ingredienser

6-8 bufféportioner
1/2   gurka
2 msk  turkisk yoghurt (10%)
2 msk  majonnäs
1/2 msk  färskpressad citronjuice
1 tsk  mortlad sichuanpeppar
1/2 dl  grovskuren dill
1 krm  salt
250 g  varmrökt sik (eller makrill)
knäckebröd

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt t ex iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi789 KJ / 189 kCal
Fett12 g
Salt1 g
Kolhydrater11 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Skärgårdssill med stenbitsrom och dill
Betyg 4.2 av 5.
55 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Paul Aarts currysill
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nubbesallad
Betyg 4.2 av 5.
83 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gubbröra med matjessill
Betyg 4.4 av 5.
193 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snabbgravad lingon- och sichuanlax med sesammajonnäs
Betyg 3.7 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjessillröra med rödbetor och kapris på knäckebröd
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga