Rökt skinka med ljummen potatissallad med mozzarella
![Rökt skinka med ljummen potatissallad med mozzarella](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63075/cf_259/rokt_skinka_med_ljummen_potatissallad_med_mozzarella.jpg)
Snabb sommarrätt som kan serveras kall eller ljummen. Rökt skinka serveras med en potatissallad med mozzarella, ruccola och provencalska örter som för tankarna till Medelhavet.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2012
![Rökt skinka med ljummen potatissallad med mozzarella](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63075/cf_259/rokt_skinka_med_ljummen_potatissallad_med_mozzarella.jpg)
Ingredienser
4 portioner
800 g potatis
salt och peppar
1 zucchini
2 msk olivolja
2 tomater
125 g mozzarella
1 msk vitvinsvinäger
1 msk vatten
3 msk frysta provencalska örter
1/2 påse rucola (à 65 g)
240 g skivad rökt skinka
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Byt ut mozzarellan mot laktosfri fetaost. Lite mozzarella kan ev tålas.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut mozzarellan.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1638 KJ / 393 kCal
Fett15 g
Kolhydrater36.6 g
Protein24.1 g
Kommentar
Riktigt gott och enkelt, går att krydda litemer för mer spänning.
Heidi
2012-09-06