Rom-marinerad grillad ananas och rostad vit choklad med kokos
![Rom-marinerad grillad ananas och rostad vit choklad med kokos](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_173601/cf_259/rom-marinerad_grillad_ananas_och_rostad_vit_choklad_med_kokos.jpg)
Tropisk ananas-split med en fräsch touch av mynta och lime. Låt gärna ananasen ligga och dra i sockerlagen någon timme, det mesta går att förbereda fram till servering. Servera åt många på ett stort fat eller gör individuella portioner.
![Rom-marinerad grillad ananas och rostad vit choklad med kokos](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_173601/cf_259/rom-marinerad_grillad_ananas_och_rostad_vit_choklad_med_kokos.jpg)
Ingredienser
6 portioner
Sockerlag
2 dl socker
2 dl vatten
1/2 dl ljus rom
1/2 lime
1 ananas
Rostad vit choklad
100 g vit choklad
100 g kokosflakes eller kokosflingor
Till servering
1 paket vaniljglass (à 440 ml) med choklad (t ex Magnum Pints White)
1 st lime
2 stjälkar mynta
1 dl kolasås (t ex O´hoj)
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Recept och bild i samarbete med Magnum Pints.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer