Romdipp med chips
![Romdipp med chips](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/is40fewvx31uqeoogxaz.jpg)
Alla gillar chips och dipp! Denna lyxvariant med rom är perfekt att lugna hungern med innan buffén dukas fram. Smetana ger romdippen en rund och fin smak som bryts av med frisk lime och dill.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017
![Romdipp med chips](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/is40fewvx31uqeoogxaz.jpg)
Ingredienser
ca 3 dl
1/2 silverlök
2 dl smetana
1 dl gräddfil
1 tsk finrivet limeskal
1/2 tsk färskpressad limejuice
1/2 dl finhackad dill
1 krm salt
1 krm peppar
1 burk stenbitsrom eller sikrom (à ca 80 g)
Till servering
1 påse lättsaltade chips
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil och smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana och gräddfil mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är baserat på 3 dl romdipp. Chips är inte inkluderat.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3557 KJ / 844 kCal
Fett77 g
Salt7.12 g
Kolhydrater13 g
Protein27 g
Kommentarer
Kan man röra ihop dippen på förmiddagen även om den ska serveras som vickning ganska sent ikväll? 🤔Kanske om jag väntar med att röra ner romen tills ikväll? Vad tror ni?
Matilda
2024-06-21Hej Matilda! Det går bra att förbereda dippen. Används stenbitsrom så kan den färga dippen lite rosa. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-06-24Väldigt gott! Kommer att göra den fler gånger.
Anders
2021-01-01Lyxdipp
Maria
2020-12-23