Romescosoppa med rostade mandlar
![Romescosoppa med rostade mandlar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_249618/cf_259/romescosoppa_med_rostade_mandlar.jpg)
Romescosoppan är som en härligt mustig gazpacho. Den är både mättande och smakrik. Servera soppan kall, den är också perfekt att ta med på en utflykt, gärna i en termos, så håller sig soppan kall.
![Romescosoppa med rostade mandlar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_249618/cf_259/romescosoppa_med_rostade_mandlar.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 förp grillad paprika (à 530 g)
500 g färska plommontomater
1 förp crunchitasallad (à 200 g)
2 skivor surdegsbröd
3 dl vatten
2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
Topping
20 g färsk persilja
1 dl rostade mandlar
Till servering
bröd
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör så här
Tips
Soppan passar fint att ta med i en termos på en utflykt. Det är också gott att toppa soppan med krutonger.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1034 KJ / 248 kCal
Fett16 g
Salt0.6 g
Kolhydrater16 g
Protein7 g
Kommentar
Let at tilberede og smager virkelig godt
Marianne
2024-06-11