Romtopf – frukt och bär inlagda i rom
![Romtopf – frukt och bär inlagda i rom](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_244721/cf_259/romtopf_–_frukt_och_bar_inlagda_i_rom.jpg)
En tysk dessert där frukter och bär, vanligtvis plommon, körsbär och björnbär, fått marinera i rom och socker i ett keramikkrus eller en glasburk i ett antal veckor eller månader. Serveras helst tillsammans med vispad grädde eller glass.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022
![Romtopf – frukt och bär inlagda i rom](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_244721/cf_259/romtopf_–_frukt_och_bar_inlagda_i_rom.jpg)
Ingredienser
8-10 portioner
300 g färska plommon
750 g frysta eller färska bär (t ex körsbär och björnbär)
2 kanelstänger
4 stjärnanis
3 cm skalad och skivad ingefära
7 dl mörk rom
6 1/2 dl strösocker
Serveringsförslag
lättvispad grädde eller vaniljglass
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde eller glass.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde eller glass mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör äggfri: välj grädde eller äggfri glass.
Näringsvärdet är beräknat per portion utan serveringsförslag på 8 port.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2219 KJ / 530 kCal
Fett0.2 g
Salt0 g
Kolhydrater83 g
Protein1 g
Kommentarer