Roséglögg

Betyg 3 av 5.
26 personer har röstat
1
Roséglögg

Glöm sötsliskig glögg som lägger sig som ett lock i gommen. Här är en uppfriskande hemkokt glögg på rosévin som förutom fin färg även smakar ljuvligt gott av pepprig ingefära, mustig kryddnejlika och syrlig citrus.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013

Roséglögg

Ingredienser

8 portioner
75 cl  torrt rosévin
1 1/2 dl  socker
färskpressad juice av 1   apelsin
färskpressad juice av 1   citron
4 cm  färsk ingefära i bitar
5   kryddnejlikor
2 tsk  kardemummafrön

Till garnering

skivad apelsin eller citron

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
26 personer har röstat

Kommentar

Alkoholsvag och allmänt "snäll" Men se upp med sockret, smaka dig fram. Lite mindre gör inget

Ulla-britta

2014-11-24

Testa liknande recept

Vit glühwein/fläderdryck
Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kryddigt vin med honung
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stark romglögg med apelsin
Betyg 4.6 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glühwein – Varmt kryddigt vin
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pepprig apelsin- och kardemummaglögg
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varm tranbärsglögg
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga