Roségravad lax med dillkräm
Rosépeppar i gravningen ger laxen en fin smakbrytning. Förstärk ytterligare genom att strö över lite extra vid servering. Hinner du inte grava själv så strö lite rosépeppar över färdiggravad lax. Eller välj varm- eller kallrökt lax. Dillkrämen passar till ändå.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014
Ingredienser
6 portioner
1 kg färsk laxfilé med skinn (gärna mellanbiten)
4 msk salt
4 msk socker
3 msk grovstött rosépeppar
Dillkräm
1 dl färskost
1 dl matyoghurt (10 %)
1/2 tsk honung
finrivet skal av 1/2 citron
2 tsk färskpressad citronjuice
1 kruka dill (finhackad)
salt och peppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri färskost och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfri färskost och byt yoghurt till soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer