Roséspätta med caviarsås
![Roséspätta med caviarsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_101107/cf_259/roséspatta_med_caviarsas.jpg)
Roséspätta med caviarsås är en välsmakande fiskrätt med fina ingredienser som rödspättafilé, salladslök, rädisor, morot och rosépeppar. Fisken tillagas i ugn och serveras som små fiskpaket med kokt potatis, caviarsås och syrliga citronklyftor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2014
![Roséspätta med caviarsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_101107/cf_259/roséspatta_med_caviarsas.jpg)
Ingredienser
4 portioner
800 g rödspättafilé
900 g fast potatis
Roséspätta
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1/2 strut rädisor (à 125 g)
1 morot
2 msk smör eller margarin
salt
1 tsk rosépeppar
Caviarsås
1 citron
20 g dill
2 dl crème fraiche
75 g röd caviarmix
4 bitar aluminiumfolie eller bakplåtspapper
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraiche till imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2585 KJ / 616 kCal
Fett24.6 g
Kolhydrater45.8 g
Protein49.9 g
Kommentarer