Rosmarin och vitlöksstekt kotlett med purjolöksrisotto
![Rosmarin och vitlöksstekt kotlett med purjolöksrisotto](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_46415/cf_259/rosmarin_och_vitloksstekt_kotlett_med_purjoloksrisotto.jpg)
Rosmarin och vitlöksstekt kotlett med purjorisotto är ett utsökt och spännande recept med läckra smaker av rosmarin, vitlök, purjolök och parmesanost. En aromatisk och mättande middag som du med fördel kan servera med rucola och lite parmesanost.
![Rosmarin och vitlöksstekt kotlett med purjolöksrisotto](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_46415/cf_259/rosmarin_och_vitloksstekt_kotlett_med_purjoloksrisotto.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Risotto
1 purjolök
2 morötter
2 msk smör eller margarin
3 dl avorioris
8 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 1/2 dl riven parmesan
salt och svartpeppar
2 msk hackad persilja
Kotlett
1/2 kruka färsk rosmarin
4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
4 skivor kotlett (benfri)
salt och svartpeppar
2 1/2 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin
Till servering
parmesan
rucola
För alla
Läs noga innehållsförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Uteslut parmesanosten.
Äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2450 KJ / 590 kCal
Fett17.5 g
Kolhydrater58.8 g
Protein45.6 g
Kommentarer