Rosmarindoftande rödbetsvåffla med fetaost
Ett charmigt och snabblagat recept på rosmarindoftande rödbetsvåffla med fetaost. Du gör det av bland annat rödbeta, ägg, mjöl, mjölk, fetaost och ruccola. De färgglada våfflorna passar utmärkt att servera som förrätt!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2010
Ingredienser
4 portioner
1 färsk rödbeta (à 100 g)
2 msk riven pepparrot
3 msk flytande honung
50 g smör
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
2 1/2 dl mjölk
1 msk finhackad rosmarin
1 tsk rörsocker
150 g fetaost
1/2 påse rucola (à 70 g)
smör
För alla
Rätten innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk. En viss mängd laktos kan ev tålas i fetaosten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1785 KJ / 427 kCal
Kommentarer
Ljuvligt gott!
Carina
2022-06-18Supergott@
Anita
2019-06-01Jag vill läsa komnentarerna!!!
Ida
2019-03-18Hej Ida! Just detta recept hade inga kommentarer innan din kom. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-03-18