Rosmarinkotlett med sötsyrlig grönsaksröra
![Rosmarinkotlett med sötsyrlig grönsaksröra](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_31541/cf_259/rosmarinkotlett_med_sotsyrlig_gronsaksrora.jpg)
Gör saftiga rosmarinkotletter med underbar sötsyrlig grönsaksröra till middag. Stek ditt kött och strö över välsmakande rosmarin innan du serverar med ris eller gryn samt den vackra röran av bland annat aubergine, oliver och selleri.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2011
![Rosmarinkotlett med sötsyrlig grönsaksröra](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_31541/cf_259/rosmarinkotlett_med_sotsyrlig_gronsaksrora.jpg)
Ingredienser
4 portioner
3 dl valfritt ris eller gryn
Grönsaksröra
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 orange paprika
1 aubergine
2 selleristjälkar
2 msk olivolja
1 burk krossade tomater
2 msk balsamvinäger
1 dl vatten
1 dl blandade oliver
1 dl rostade solroskärnor
1 tsk socker
4/5 tsk salt
1 krm svartpeppar
Rosmarinkotletter
4 fläskkotletter med ben (4 kotletter motsvarar ca 650 g)
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1/2 tsk torkad rosmarin
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer