Rosmarinstekt lamm med grönsaksflarn och rostad vitlökssmetana

Betyg 3.3 av 5.
24 personer har röstat
0
Rosmarinstekt lamm med grönsaksflarn och rostad vitlökssmetana

Rosmarinstekt lamm. Redan nu börjar det troligen vattnas i munnen. Men ännu bättre blir det när du adderar Italieninfluerade grönsaksflarn, krispig fänkålssallad och smetana med rostade vitlöksklyftor.

Rosmarinstekt lamm med grönsaksflarn och rostad vitlökssmetana

Ingredienser

8 bufféportioner

Lammrostbiff

1   kruka rosmarin
ca 600 g  lammrostbiff
1 msk  smör
salt och peppar
4   vitlöksklyftor

Grönsaksflarn

200 g  frysta solmogna torkade tomater alt. soltorkade tomater (200 g motsvarar 1 dl strimlade soltorkade tomater)
250 g  färsk smördeg
1   burk tapenade (à 130 g)
1   zucchini
1   rödlök
2 msk  olivolja
2 dl  finriven parmesan

Fänkålssallad

1   ask färsk persilja (à 20 g)
2   fänkål
2 msk  olivolja
1 msk  vitvinsvinäger

Vitlökssmetana

4   rostade vitlöksklyftor (från köttet)
4 dl  smetana

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
24 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2548 KJ / 607 kCal
Fett50 g
Salt0.5 g
Kolhydrater14 g
Protein20 g

Testa liknande recept

Citron- och rosmarinlamm med tagliatelle
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Dillstekt lammrostbiff med rödbetsquinoa
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smördegsflarn med getost, grillad paprika och tapenade
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fänkålsbakad lax med potatis- och parmesanflarn
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kräftbakelse
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga