Rosmarinstekta kotletter med svampsås och mos
![Rosmarinstekta kotletter med svampsås och mos](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_204186/cf_259/rosmarinstekta_kotletter_med_svampsas_och_mos.jpg)
En gräddig svampsås kan rädda vilken måltid som helst! Här serveras den som ett utmärkt komplement till ett fluffigt mos och stekta kotletter smaksatta med rosmarin. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2020
![Rosmarinstekta kotletter med svampsås och mos](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_204186/cf_259/rosmarinstekta_kotletter_med_svampsas_och_mos.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g mjölig potatis
2 palsternackor (à ca 140 g)
2 dl mjölk
Sås
250 g champinjoner
1 rödlök
1/2 msk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk japansk soja
salt
peppar
4 skivor fläskkotlett
2 tsk olja
2 tsk rosmarin
65 g mangold
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2654 KJ / 634 kCal
Fett24 g
Salt2 g
Kolhydrater59 g
Protein41 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer