Rostad aubergine med köttbullar och citronyoghurt

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
0
Rostad aubergine med köttbullar och citronyoghurt

En rätt inspirerad av det marockanska köket. Köttbullar med smak av spiskummin, pistagenötter och rosmarin serveras med rostade aubergineklyftor med umamismak och en svalkande yoghurtsås.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2017

Rostad aubergine med köttbullar och citronyoghurt

Ingredienser

4 portioner
1   aubergine
1 msk  olja

Köttbullar

1 1/2 dl  mjölk
1/2 dl  ströbröd
1 dl  pistagenötter
1/2   kruka rosmarin
1   ägg
1/2 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
1 tsk  spiskummin
ca 500 g  nötfärs
2 msk  olja

Ris

4   port ris

Yoghurt

1   citron
2 dl  matyoghurt

Till servering

65 g  röd mangold

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk och matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken och yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3268 KJ / 757 kCal
Fett38 g
Salt1.5 g
Kolhydrater61 g
Protein40 g

Testa liknande recept

Köttbullar med pistage och citron- och dillyoghurt
Betyg 3.4 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Apelsinsallad med granatäpple och pistage
Betyg 3.8 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Frasig filodegssnurra med nötter och frukt
Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Mustiga köttbullar med vitlöksyoghurt
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köttbullar i löksås med gurka
Betyg 2.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga