Rostad aubergine med köttbullar och citronyoghurt
![Rostad aubergine med köttbullar och citronyoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_155059/cf_259/rostad_aubergine_med_kottbullar_och_citronyoghurt.jpg)
En rätt inspirerad av det marockanska köket. Köttbullar med smak av spiskummin, pistagenötter och rosmarin serveras med rostade aubergineklyftor med umamismak och en svalkande yoghurtsås.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2017
![Rostad aubergine med köttbullar och citronyoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_155059/cf_259/rostad_aubergine_med_kottbullar_och_citronyoghurt.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 aubergine
1 msk olja
Köttbullar
1 1/2 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
1 dl pistagenötter
1/2 kruka rosmarin
1 ägg
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk spiskummin
ca 500 g nötfärs
2 msk olja
Ris
4 port ris
Yoghurt
1 citron
2 dl matyoghurt
Till servering
65 g röd mangold
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk och matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken och yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3268 KJ / 757 kCal
Fett38 g
Salt1.5 g
Kolhydrater61 g
Protein40 g
Kommentarer