Rostad bellaverde med apelsinvinägrett och fetaostkräm
Bellaverde eller sparrisbroccoli är en späd broccoli med krispig och smakrik stam. I det här vegetariska receptet så rostas bellaverden i ugnen och får smak av en matchande dressing med apelsin och rosmarin. Tillsammans med matvete och en krämig fetaoströra blir det en färgrik, skön grön middagsrätt.
Ingredienser
4 portioner
4 port matvete
400 g bellaverde eller delade broccolibuketter
4 morötter
2 msk färsk rosmarin
1 apelsin
3 msk olivolja
salt och peppar
1 dl solrosfrön
65 g babyspenat
Fetaostkräm
150 g fetaost
1 dl crème fraiche
salt och peppar
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut matvete mot glutenfri couscous.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu eller annan mjölkproteinfri ost. Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2535 KJ / 606 kCal
Fett36 g
Salt1.1 g
Kolhydrater42.6 g
Protein23.7 g
Kommentar
Mycket gott. Snåla inte på vinägretten. Ta gärna lite extra, snarare.
Peter
2021-06-15