Rostad blomkål med sojasmör och hasselnötter
![Rostad blomkål med sojasmör och hasselnötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_244736/cf_259/rostad_blomkal_med_sojasmor_och_hasselnotter.jpg)
Rosta en hel blomkål i ugn tillsammans med smör smaksatt med soja och hasselnötter för ett krispigt tillbehör full av umami. Ett utmärkt vegoalternativ på julbordet!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022
![Rostad blomkål med sojasmör och hasselnötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_244736/cf_259/rostad_blomkal_med_sojasmor_och_hasselnotter.jpg)
Ingredienser
6 portioner
1 stor blomkål (à ca 800 g)
100 g smör
1 krossad vitlöksklyfta
1 msk japansk soja
1 tsk salt
1 msk vitvinsvinäger
1 dl skållade, hackade hasselnötter
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi958 KJ / 229 kCal
Fett21 g
Salt2 g
Kolhydrater4 g
Protein4 g
Kommentar
Smöret är supergott
Anna
2022-11-30