Rostad fänkålsröra
![Rostad fänkålsröra](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_243107/cf_259/rostad_fankalsrora.jpg)
Prova ett nytt sätt att servera fänkål: i en krämig, smakrik röra! Mixa rostad, vitlöksdoftande fänkål med citron och olivolja till en slät röra som är ljuvlig som tillbehör till ett färskt bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2022
![Rostad fänkålsröra](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_243107/cf_259/rostad_fankalsrora.jpg)
Ingredienser
6 portioner
3 fänkål (á ca 250 g)
2 msk rapsolja
1 riven vitlöksklyfta
1/2 dl färskpressad citronjuice
1/2 dl olivolja
3/4 tsk salt
2 krm svartpeppar
Serveringsförslag
bröd
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi602 KJ / 143 kCal
Fett12 g
Salt1 g
Kolhydrater3 g
Protein4 g
Kommentarer