Rostad fransk potatissallad med dragon
Inte ska man väl rosta den späda färskpotatisen! Jo, det ska man, för det blir vansinnigt mumsigt. Speciellt tillsammans med en dressing med mycket dragon som osökt får tankarna att röra sig mot en nyslagen bearnaise kryddad med kapris och senap.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016
Ingredienser
4 portioner
Potatissallad
1 kg färskpotatis
2 msk olivolja
1/2 tsk flingsalt
1/2 krm peppar
1/2 dl kapris
3 schalottenlökar
1/2 dl hackad bladpersilja
2 msk hackad dragon
Vinägrett
2 msk rödvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 dl rapsolja
1 krm salt
1/2 krm peppar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket god och fräsch saftig potatissallad. Dressing och kapris blir toppenbra till. Går att göra på fast vinterpotatis med. Bara att klyfta i småbitar och rosta. En favorit!
Martina
2024-04-01Åsa koka potatisen i 15 min sen kan du lägga i ugn eller grillen 10 till min delat den innan du kokar.
Tea
2021-10-31Tänkte göra denna men med någon typ av delikatesspotatis. Är ju inte riktigt säsong för färskpotatis nu. Skulle gärna vilja ha tips på en god potatis som skulle kunna passa. 🙂
Åsa
2021-10-20