Rostad lammbog med potatis, rotfrukter och tryffeldressing
![Rostad lammbog med potatis, rotfrukter och tryffeldressing](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17545/cf_259/rostad_lammbog_med_potatis__rotfrukter_och_tryffeldressing.jpg)
Ett mustigt recept på rostad lammbog med potatis, rotfrukter och tryffeldressing som passar till fest och vardags. Du tillagar kött och rotfrukter i ugn. Servera med en smakrik dressing av filmjölk, olja och tryffel!
![Rostad lammbog med potatis, rotfrukter och tryffeldressing](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17545/cf_259/rostad_lammbog_med_potatis__rotfrukter_och_tryffeldressing.jpg)
Ingredienser
4 portioner
ca 600 g urbenad lammbog
4 vitlöksklyftor
några timjankvistar
några rosmarinkvistar
8 medelstora potatisar (fast sort)
300 g morot
300 g persiljerot
8 schalottenlökar
salt och peppar
3 msk rapsolja
Tryffeldressing
2 dl filmjölk av fjällfilstyp
ca 1/2 msk tryffelolja (kan variera mycket beroende på sort. Man får smaka sig fram)
ev lite färsk tryffel
salt och peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer