Rostad mandel- och senapssås
![Rostad mandel- och senapssås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_18108/cf_259/rostad_mandel-_och_senapssas.jpg)
En förträfflig sås med rostade mandlar, senap, honung, vitvinsvinäger och kaffe. En intressant sås som passar att servera på buffén tillsammans med äppelgravad lax. En hissnande smakupplevelse.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009
![Rostad mandel- och senapssås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_18108/cf_259/rostad_mandel-_och_senapssas.jpg)
Ingredienser
6 portioner
2 msk sötmandlar
1 dl senap
1 dl rå/ rörsocker
3/4 dl vitvinsvinäger
2 msk honung
2 dl kallpressad rapsolja
1 msk farinsocker
1/2 dl starkt, bryggt kaffe eller dubbel espresso (1/2 dl starkt kaffe motsvarar 1 dubbel espresso)
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Suverän sås till laxen, men även till julskinkan. Byt ut mandeln mot 2 msk hackad dill så blir det en variant på klassisk hovmästarsås, eller rör ner 1 dl crème fraiche för extra krämighet (för 6 bufféportioner).
Har du lagat receptet?
Kommentar
Min favoritsås sedan flera år tillbaka! Fin till såväl skinka som lax.
Annie
2023-12-21