Rostad morotssallad med citrusdressing
Den här rostade morotssalladen är lika god som vacker. Servera den gärna medan den fortfarande är lite ljummen, tillsammans med en pigg citrusdressing med extra krydda av vitlök och osötad senap. Bjud med stekt halloumi för en fräsch veggo-rätt till vardags.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016
Ingredienser
6 portioner
Rostad morotssallad
800 g morötter
1/2 rödlök
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
150 g sockerärtor
1 påse babyspenat (à 65 g)
flingsalt
nymalen svartpeppar
rostade pumpakärnor (till garnering)
Citrusdressing
1 msk färskpressad citronjuice
3 msk färskpressad apelsinjuice
1 msk grovkornig osötad senap
1 msk riven vitlöksklyfta
1 krm salt
1/2 dl olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi811 KJ / 194 kCal
Fett14 g
Salt1.2 g
Kolhydrater13 g
Protein3 g
Kommentarer
Så god! Vi hade den på ett bröllop. Mycket uppskattad.
Gun-britt
2024-08-21Den bästa salladen om man är student och vill imponera!!!
Matilda
2023-05-16Väldigt gott!! Och enkelt att laga! Jag testade att ha tonfisk till, blev kanon!
Josefine
2022-05-08