Rostad paprika med spenat och mandel

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
3
Rostad paprika med spenat och mandel

Perfekt tillbehör till en god fisk eller kyckling är den rostade paprikan som serveras med babyspenat och rostad mandel. Vänd paprikan och spenaten i en fräsch och lätt syrlig citrondressing precis innan servering.

Rostad paprika med spenat och mandel

Ingredienser

4 portioner
4   röda eller gula paprikor
1 msk  olja
salt
svartpeppar
finrivet skal av 1   citron
2 msk  färskpressad citronsaft
4 msk  olivolja
1 dl  skållad mandel
1   förp babyspenat (à 65 g)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Passar bra till färsk Tortelloni, spenat- o pestofyllning. Bra tillbehör till stekt eller grillad fisk.

Maine

2022-08-25

Den här "salladen" är min favorit, passar till allt.

Maine

2022-06-08

Jag behöver äta magert men näringsrikt o gott. Skulle vilja ha kcal på 1 portion i alla preppar. Och om preppen kan frysas till lämplig dag i veckan eller ev nästa vecka!?

Birgitta

2022-03-07

Testa liknande recept

Fänkålssallad med nektarin och halloumi
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sparris med hackat ägg, gräslök och brynt smör
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostade majskolvar med paprikapesto och parmesan
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Morotspannkakor med sesamfrön och vitlök
Betyg 4.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Avokado- och mangosallad med tomater
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillade morötter med fetaost och rostad mandel
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga