Rostad potatissallad med tapenade
![Rostad potatissallad med tapenade](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_249898/cf_259/rostad_potatissallad_med_tapenade.jpg)
En enkel potatissallad med rostade potatishalvor som vänds runt i hemgjord tapenade på oliver, kapris och sardeller är det perfekta tillbehöret till grillat. Lägg upp salladen på ett fat tillsammans med kryddig rucola.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2023
![Rostad potatissallad med tapenade](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_249898/cf_259/rostad_potatissallad_med_tapenade.jpg)
Ingredienser
8 portioner
Tapenade
3 dl urkärnade svarta oliver
4 sardellfiléer
2 msk kapris
2 skalade vitlöksklyftor
2 msk färskpressad citronjuice
1 1/2 dl olivolja
1 1/2 kg fast potatis
3 msk olivolja
1 tsk salt
65 g rucola
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Uteslut sardeller och tillsätt lite extra kapris i tapenaden.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1327 KJ / 317 kCal
Fett22 g
Salt1.8 g
Kolhydrater24 g
Protein3 g
Kommentar
Mycket bra
Gunilla
2023-11-02