Rostad pumpa med fetaost och oregano
Grönsaker i ugn passar både till vardags som till helgen. Här blir butternutpumpan rostad i ugnen tillsammans med blomkål och potatis. Servera rätten tillsammans med en yoghurt gjord på fetaost, turkisk yoghurt och oregano. Till sist kan du blanda ner babyspenaten och du har en komplett måltid.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2018
Ingredienser
4 portioner
1 kg butternutpumpa
600 g fast potatis
1 blomkål
2 msk olivolja
salt och peppar
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 msk olivolja
65 g babyspenat
Yoghurt
150 g fetaost
2 dl turkisk yoghurt
1 kruka oregano
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd fetaost och yoghurt utan laktos.
Gör så här
Tips
Om du har pumpafrön hemma, så är de goda att rosta snabbt i varm och torr stekpanna. Strö över grönsakerna.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2112 KJ / 505 kCal
Fett24 g
Salt3 g
Kolhydrater48 g
Protein18 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Otroligt gott!!! Vi hade i två dl creme fräs också då det blir väldigt lite sås. Sen står det inte i receptet om man ska skala pumpan? Det gjorde vi med en kniv! Sen hade vi en extra rödlök samt att det fick vara i ugnen 4 minuter till på slutet!
Emilie
2018-03-06