Rostad pumpa med granatäpple och vitlöksdipp
![Rostad pumpa med granatäpple och vitlöksdipp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_245437/cf_259/rostad_pumpa_med_granatapple_och_vitloksdipp.jpg)
Här kommer en rätt som gör både magen och ögonen glada. Ungsrostad pumpa serveras med härlig vitlöksdipp och en krispig sallad på granatäpple, havreris och persilja. Häll upp något gott i glasen och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2022
![Rostad pumpa med granatäpple och vitlöksdipp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_245437/cf_259/rostad_pumpa_med_granatapple_och_vitloksdipp.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Rostad pumpa
1 butternutpumpa (à ca 1 kg)
1 msk rapsolja
salt
peppar
1 tsk torkad timjan
1 krm chiliflakes
Granatäpple
1 granatäpple
1 msk rapsolja
1/2 msk rödvinsvinäger
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
4 port havreris
2 hjärtsallad
Vitlöksdipp
3 vitlöksklyftor (rostas med pumpan i ugnen)
1 1/2 dl havrebaserad fraiche
1/2 dl majonnäs
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri havrebaserad fraiche. Byt havreris mot ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1924 KJ / 460 kCal
Fett23 g
Salt1.2 g
Kolhydrater50 g
Protein8 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jag valde bort majonnäsen och ersatte med yoghurt, det blev väldigt gott.
Lisa
2023-09-30