Rostad pumpa med picklad rödlök och currydressing
![Rostad pumpa med picklad rödlök och currydressing](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_146160/cf_259/rostad_pumpa_med_picklad_rodlok_och_currydressing.jpg)
Det här är inget annat än en pangsallad! Söt butternutpumpa får sällskap av curry, lönnsirap, torkade tranbär och gröna blad. Resultatet är en kul och smakrik sallad, där den picklade rödlöken blir pricken över i. Suveränt gott till stekt kalkon eller kyckling.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016
![Rostad pumpa med picklad rödlök och currydressing](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_146160/cf_259/rostad_pumpa_med_picklad_rodlok_och_currydressing.jpg)
Ingredienser
6-8 portioner
Picklad rödlök (ca 6 dl)
3 rödlökar
2 dl ättiksprit (12%)
1 1/2 dl strösocker
1 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk senapsfrön
1 tsk svartpepparkorn
Pumpa
1 kg butternutpumpa
2 msk olivolja
1 msk lönnsirap
1 tsk salt
2 krm peppar
150 g blandade salladsblad
1/2 dl torkade tranbär
1 dl picklad rödlök
Dressing
2 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk lönnsirap
1/2 tsk curry
3/4 dl olivolja
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Inlagd rödlök passar till mycket. Den håller 1 månad i kylskåpet.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi858 KJ / 204 kCal
Fett15 g
Salt1.26 g
Kolhydrater16 g
Protein2 g
Kommentarer