Rostad pumpasallad med avokadokräm
Alltså vi älskar ugnsrostad pumpa! Den passar också perfekt som huvudingrediens i en sallad, särskilt tillsammans med råvarorna i den här rätten. Servera avokadokrämen med solroskärnor till och vi har en succé. Hoppas det ska smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2023
Ingredienser
4 portioner
1 butternutpumpa (à ca 900 g)
1 msk olja
salt
peppar
1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
4 port matvete eller kamutvete
Avokadokräm
2 avokador
2 msk solroskärnor
1 dl gräddfil
1/2 tsk chilipulver
Sallad
1/2 förp salladslök (à 125 g)
2 bifftomater
250 g snackgurka
2 hjärtsallad
1/2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
Till servering
ev cashewnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2639 KJ / 632 kCal
Fett23 g
Salt1.4 g
Kolhydrater76 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt gott! Vi stekte halloumi till. Trevligt färgrikt att bjuda på.
Anna
2021-05-15Helt ok
Sara
2021-05-12Rörig rätt med många ingredienser utan någon speciell smak. 👎🏼
Daniel
2021-05-10