Rostad rödkål med äpplen och valnötter
![Rostad rödkål med äpplen och valnötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17566/cf_259/rostad_rodkal_med_applen_och_valnotter.jpg)
Rostad rödkål med äpplen och valnötter är att annorlunda sätt att laga rödkål på, men passar så klart på julbordet. Tillaga rödkål, gul lök, äpple och valnötter i ugn och sedan är det bara att servera.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008
![Rostad rödkål med äpplen och valnötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17566/cf_259/rostad_rodkal_med_applen_och_valnotter.jpg)
Ingredienser
8 portioner
1 litet rödkålshuvud (à ca 500 g)
2 - 3 gula lökar
1 msk rapsolja
1 tsk salt
2 - 3 små röda äpplen
1 dl valnötskärnor
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi421 KJ / 101 kCal
Fett5 g
Salt0.9 g
Kolhydrater11 g
Protein2 g
Kommentarer
Tog väldig tid innan det gick att äta, 20-25 minuter?
Elisabeth
2018-09-14När ni tar ut det ur ugnen så smula över nån mögelost som får smälta ned. Supergott!
Marie
2017-12-22Fräschare och godare än rödkål på "burk". Enkelt att göra och sköter sig själv. Även gott på juldagen lätt uppvärmt.
Carina
2009-01-27