Rostad rotselleri med smörsås och pepparrot

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
1
Rostad rotselleri med smörsås och pepparrot

Rostad rotselleri är ett magiskt gott tillbehör till en buffé. Tillsammans med krämig smörsås, riven pepparrot och parmesan blir rotsellerin ett perfekt inslag till påskbord, vårbuffé eller helgmiddag.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Rostad rotselleri med smörsås och pepparrot

Ingredienser

4-6 portioner
1   rotselleri (à ca 800 g)
3 msk  smör
1/2 dl  riven färsk pepparrot
1/2 dl  riven parmesan eller annan lagrad hårdost

Smörsås

1   schalottenlök
150 g  smör
1 dl  torrt vitt vin
1 msk  äppelcidervinäger
1 msk  pepparrotsvisp
salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Supergott!

Marie

2020-04-11

Testa liknande recept

Sellerisallad med äpple och pepparrot
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bakad rotselleri med kantareller och brynt smör
Betyg 4.7 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsbakad rotselleri med citron och brynt smör
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatiskaka med bacon och pepparrot
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rökt lax med äppelcrudité och kavringskrisp
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Coleslaw med rödkål
Betyg 3.4 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga