Rostad rotselleri med spenat, pocherat ägg och tryffelhollandaise
Denna rätt blir som den klassiska brunchrätten ägg Benedict men istället för bröd läggs tillbehören på ugnsbakad rotselleri. Rotsellerin toppas med fräst spenat, pocherat ägg och den otroligt goda tryffelhollandaisen som passar perfekt till rotsellerin. En god och grön och samtidigt fräsch och mättande rätt.
Ingredienser
4 portioner
1 rotselleri (à ca 800 g)
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
Pocherat ägg
8 ägg
2 l vatten
2 msk ättiksprit (12 %)
Spenat
1 förp färsk spenat (à 200 g)
1 gul lök
25 g smör
Tryffelhollandaise
300 g smör
3 små äggulor
1 msk citronsaft
2 msk vatten
2 krm salt
1/2 krm peppar
2 tsk tryffelolja
1 förp krasse (à 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3996 KJ / 954 kCal
Fett91 g
Salt4 g
Kolhydrater14 g
Protein20 g
Kommentarer