Rostad sötpotatispanzanella med grönkål
![Rostad sötpotatispanzanella med grönkål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_223848/cf_259/rostad_sotpotatispanzanella_med_gronkal.jpg)
Panzanella är en italiensk sallad som kännetecknas av de goda stora bitarna bröd. Prova en vintrig variant med rostad sötpotatis, ädelost, dadlar, mandel och grönkål.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020
![Rostad sötpotatispanzanella med grönkål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_223848/cf_259/rostad_sotpotatispanzanella_med_gronkal.jpg)
Ingredienser
4 portioner
3 skivor 1-2 dygnsgammalt ljust surdegsbröd
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 krm salt
Rostad sötpotatis
800 g sötpotatis
2 röda lökar
2 vitlöksklyftor
1/2 finhackad röd peppar (chili)
2 kvistar rosmarin (2 kvistar rosmarin motsvarar ca 1 tsk torkad)
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
250 g grönkål
2 tsk äppelcidervinäger
1 msk olivolja
2 krm salt
8 färska eller torkade dadlar
30 g mandlar (30 g mandlar motsvara ca 1/2 dl)
100 g ädelost
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktofri ädelost.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2360.5 KJ / 563.7 kCal
Fett24.1 g
Salt2.76 g
Kolhydrater63.6 g
Protein17 g
Kommentarer
Väldigt goda smakkombinationer! Hade nog velat ha krutongerna i samtidigt som ädelosten dock så att inte blev så mjuka.
Beatrice
2024-01-28Det här blev årets första middag och det ångrar jag inte! Supergott!
Fredrik
2024-01-01Bytte dalar mot torkade tranbär och rostade grönkålsbladen.
Anna
2023-08-14