Rostad sparris med pistagevinägrett

Betyg 3.2 av 5.
45 personer har röstat
1
Rostad sparris med pistagevinägrett

Ett lättlagat och otroligt gott tillbehör med grön sparris i huvudrollen. Sparrisen får en härligt rostad smak och kombineras med en lyxig vinägrett med pistagenötter. En rejäl näve parmesan på toppen ger en pikant sälta. Gott till helstekt kyckling eller grillat.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Rostad sparris med pistagevinägrett

Ingredienser

4-6 portioner
2   knippen grön sparris (à 250 g)
2 msk  olivolja
1 tsk  flingsalt
1 dl  hyvlad parmesan eller annan lagrad hårdost

Pistagevinägrett

2 msk  skalade, osalta pistagenötter
1 msk  crema di balsamico
1 tsk  flytande honung
1/2 dl  oliv- eller valnötsolja
1 krm  salt
2 krm  nymalen svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
45 personer har röstat

Kommentar

Kanon god balsamicovinägrett. Kan användas till mycket.

Annika

2017-04-18

Näringsvärde per portion

Energi4171 KJ / 996 kCal
Fett90 g
Salt9.36 g
Kolhydrater20 g
Protein28 g

Testa liknande recept

Knäckebrödssnittar med pistage och fikon
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pinsa med burrata, pistage och citron
Betyg 4.6 av 5.
45 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ostgrillad kyckling med rödbets- och valnötssallad
Betyg 3.5 av 5.
41 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vispad brie med soltorkad tomat
Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spenatsallad med ädelost och tranbär
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödbetspizza med ädelost och valnötter
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga