Rostad sparris med torsk och aioli

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Rostad sparris med torsk och aioli

En god vardagsrätt på under 30 minuter kommer här! Saltad torsk steks snabbt i pannan och serveras ihop med kokt potatis, rostad och krispig sparris, samt en underbar aioli med smaker av dill. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2019

Rostad sparris med torsk och aioli

Ingredienser

2 portioner
450 g  delikatesspotatis
1/2   ask färsk dill (à 20 g)
1 dl  aioli
250 g  färsk grön sparris
2 tsk  olja
salt
peppar
ca 350 g  färsk torskfilé
1/2   påse rucola (à 65 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på aiolin.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs, smaksatt med pressad vitlök, salt och peppar.

Gör så här

Tips

Hacka 1/2 liten rödlök och vänd ner i aiolin (för 2 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3142 KJ / 750 kCal
Fett43 g
Salt2 g
Kolhydrater43 g
Protein44 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Torsk med krasse- och ansjovissås
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med rödbetor och brynt smörkräm
Betyg 4.5 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med sparris, tomat och haricots verts
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rimmad torsk med betor och körvel
Betyg 3.3 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Baconlindad torsk med timjan- och senapscrème
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgratäng och gurka
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga