Rostad zucchini med vita bönor och fetaost

Rosta zucchini i ugn tills mjuk och saftig, blanda med vita bönor och en örtig dressing med sardeller, vitlök, persilja och gräslök. Toppa den gröna härligheten med smulad fetaost och servera som ett fräscht tillbehör.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2024

Ingredienser
4 portioner
2 zucchini (à ca 300 g)
2 msk olivolja
1 förp stora kokta vita bönor (à 380 g)
Dressing
4 sardellfiléer
1 vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
2 msk färskpressad citronjuice
1 dl finhackad persilja
1/2 dl finhackad gräslök
salt
svartpeppar
150 g fetaost
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1503 KJ / 358 kCal
Fett27 g
Salt2.2 g
Kolhydrater14 g
Protein12 g
Kommentarer
Det blev jättegott – men kladdigt. Och nån rostning var svår att åstadkomma trots förlängd tid i ugnen. Om jag gör detta fler gånger så ska jag absolut salta ur zucchinin innan, den blev alldeles för blöt. Värmde bönorna. Kalla bönor ur burk/förpackning är inte så gott.
Åsa
2025-03-27så gott kände ingen smak av sardellfiléer kommer att släppa dom näst gång tack
Gudbjörg
2025-03-19Man kan byta sardeller mot soltorkade tomater. Tror också att extra grill av zucchinin är prima. Servera med ris eller risoni (enkelt) så både bönor och fetaost innehåller gott om protein. Tycker dessutom det räcker med bladpersilja om man inte odlar både dill och persilja själv!
Malin
2024-09-07