Rostade fyllda paprikor med arrabbiata och kalkon
Fyllningen som består av kalkonfärs, arrabbiata, oliver och persilja passar utmärkt ihop med paprikan. Servera de med fluffigt ris, mild yoghurt och en krispig sallad på gröna salladsblad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2021
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Fyllda paprikor
ca 500 g kalkonfärs
1 burk pesto arrabbiata (à 130 g)
1/2 tsk salt
1 förp urkärnade snackoliver (à 70 g)
1 förp persilja (à 20 g)
4 röda paprikor
1 dl riven ost
Sallad
1 rödlök
1/2 msk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
1 förp krispsallad
2 dl matyoghurt
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör så här
Tips
Smaksätt gärna yoghurten med vitlök.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2545 KJ / 607 kCal
Fett22 g
Salt2.29 g
Kolhydrater59 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt smakrikt i all sin enkelhet. Hoppade över oliverna. Det här kommer vi att göra igen!
Ulrica
2021-03-14Jättegott och lättlagat.
Elisabeth
2021-03-12Mycket gott. Gett receptet till vänner som samtycker.
Barbara
2020-03-29