Rostade gulbetor med krispiga oststicks
Det här kommer bli lika tjusigt på tallriken som det kommer smaka gott i munnen. Gulbetor får tillsammans med potatis tillagas i ugnen medan du gör oststicks av grillost. Servera den panerade osten och betorna med yoghurt och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2024
Ingredienser
4 portioner
500 g gulbetor
900 g potatis (gärna ratte)
1 msk olivolja
salt
peppar
1 rödlök
1/2 kruka rosmarin eller timjan
1/2 dl solroskärnor
1 msk honung
Oststicks
400 g grillost eller halloumi
1 ägg
1/2 dl vetemjöl
1 dl ströbröd (gärna panko)
1 msk olja
Till servering
65 g mâchesallad
2 dl matyoghurt
För alla
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse. Välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av halloumi och gräddfil.
Gör så här
Tips
Smaka gärna av yoghurten med lite salt, peppar och pressad vitlök.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3395 KJ / 810 kCal
Fett44 g
Salt5 g
Kolhydrater65 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt gott 👍
Stefan
2024-01-10Riktigt gott! Något tidskrävande, men värt tiden.
Maria
2024-01-09Fantastiskt gott! Rekommenderar att du provar! Gulbetor var en god överraskning.
Anne
2023-11-01